Mistrovství Evropy v české režii

Napsal Jakub Hasil dne 4. června 2011 do kategorie Air-hockey, Ostatní, Táhlový hokej.

Mezinárodní historie táhlového hokeje Chemoplast se začala psát v roce 2008, kdy v Mostě proběhlo 1.mistrovství světa v této disciplíně. V letech 2009 a 2010 na něj navázaly v Polsku a na Slovensku mistrovství Evropy. V pořadí třetí evropský šampionát se uskutečnil ve dnech 27.-29.května 2011 v ruském Petrohradě. Svou převahu potvrdili Češi nejprve v týmové soutěži, když všechny své zápasy rozhodli vždy ještě před záverečnou směnou. V soutěžích jednotlivců získala česká výprava osm z devíti možných medailí. Pouze bronz v kategorii žen zůstal domácí Irině Belavině, známé i z vrcholných akcí Stiga hokeje. V kategorii mužů titul již podruhé obhájil bohumínský Jan Vachtarčík. Ten se nejprve ve skupině ocitl na pokraji vyřazení, v play-off se pak ale rozehrál ke svému standardnímu výkonu a na velkých akcích zůstal i nadále neporažen. V kategorii žen ke zlatu z roku 2009 a k loňskému bronzu přidala další titul Nikola Velebová z Brna. Mezi juniory se překvapivým mistrem Evropy stal Martin Vrána (Brno).

Češi dominovali i ostatním disciplínách ME – billiard-hockeyi šprtci, v němž se o evropské tituly hrálo již poosmnácté, air-hockeyi, hranému pošesté a víceboji Multitable, který proběhl potřetí. Výsledkový souhrn si prohlédněte v sekci soutěže.

Již v tomto týdnu pokračuje Český pohár v táhlovém hokeji Chemoplast dalšími turnaji. V úterý 7.června se hraje v Mostě další kolo Česko-saské ligy, v sobotu 11.června je na programu turnaj v polském Wodzislawi Ślaskem. V obou případech je jedná o turnaje kategorie „B“ a v obou případech se na stejném místě odehraje i turnaj v billiard-hockeyi šprtci.

Odkazy

Regiony

Ostatní

Partneři

Logo firmy CorroTech Logo firmy BAPW Logo firmy StarColor Logo firmy Celio