Tymos mistrovství ČR v táhlovém hokeji Chemoplast – výsledky

Napsal Jakub Hasil dne 18. prosince 2011 do kategorie Táhlový hokej.

Nejlepší hráči a hráčky táhlového hokeje Chemoplast podle pořadí Českého poháru 2011 se utkali v mosteckém Středisku volného času o tituly mistrů republiky.  Jednoznačným favoritem soutěže mužů byl bohumínský suverén Jan Vachtarčík. Ten i v Mostě potvrdil své výjimečné postavení a získal třetí republikový titul. Kvalifikoval se tak na mistrovství světa 2012, kde bude chtít svou sbírku doplnit o poslední mistrovskou trofej, která mu dosud chybí.V roce 2008, kdy se v Chemoplastu hrálo o titul mistra světa poprvé, totiž ještě v oficiálních soutěžích nenastupoval. Uvolněné místo korunního prince, které v minulých letech patřilo Milanu Hulínskému z Příbrami, vybojoval všestranný Martin Kučera. Člen SHL Brno slavil již třikrát zisk titulu mistra republiky v air-hockeyi a dvakrát v billiard-hockeyi šprtci a tentokrát se prosadil – zatím ke stříbru – i v táhlovém hokeji Chemoplast. Bronz patří Jaromíru Nedvědovi ze Žďáru n.S. Individuální medaili ani v domácím prostředí nezískal reprezentační kapitán Ondřej Černý. Skončil čtvrtý. Vůbec se nedařilo vítězi Českého poháru. Litvínovský Ondřej Frýba obsadil až šesté místo.

V kategoriích junioři a ženy chyběli dvojnásobní vítězové z předchozích sezón. Neúčasti Nikoly Velebové naplno využila Marcela Kabrdová ze Žďáru nad Sázavou a zajistila si účast na MS 2012. Ve finále porazila překvapení turnaje Karolínu Sládkovou. Desetiletá hráčka pořadatelského oddílu SVČ Most tak vybojovala stříbrnou medaili. Třetí příčka patří Aleně Laštůvkové ze stejného teamu.

Juniorské souboje na MČR v billiard-hockeyi šprtci, v air-hockeyi a nakonec i v táhlovém hokeji Chemoplast ovládli v tomto roce členové SHL Brno. V Mostě byl nejúspěšnější Jaromír Procházka před Juchelkou a Šustáčkem. Čtvrtý byl nejlepší z místních Martin Laštůvka.

Soutěž družstev, která byla novinkou letošního ročníku, neměla vyloženého favorita. Hrající kouč reprezentačního týmu Ondřej Černý se ukázal jako dobrý stratég i na domácím mistrovství. Černí Zlobři ve složení Ondřej Černý, Vojtěch Černý a Ondřej Frýba pod jeho vedením vybojovali premiérový titul. Druhé místo obsadil tým SHL Brno. Bronz patří pečecko-pražskému výběru MISE FBI. Ten k zisku medaile dovedl Pavel Flek, který se postupně rozehrál k výbornému výkonu a zúročil bohaté zkušenosti z jiného táhlového hokeje. V soutěžích Stiga hokeje totiž odehrál v barvách pražské Žabky desítky turnajů.

Pro rok 2012 zůstává systém chemoplastových soutěží zachován. Aktualizované propozice a pravděpodobně i termíny prvních vypsaných turnajů Českého poháru najdete v lednu v sekci soutěže. Tamtéž si můžete prohlédnout kompletní výsledky a statistiky MČR.

Medailisté Tymos mistrovství ČR v táhlovém hokeji Chemoplast (Most, 17.12.2011):

  • MUŽI: 1. Jan Vachtarčík (Bohumín), 2. Martin Kučera (S.H.L. Brno), 3. Jaromír Nedvěd (Zekatel Žďár n.S.)
  • ŽENY: 1. Marcela Kabrdová (Zekatel Žďár n.S.), 2. Karolína Sládková, 3. Alena Laštůvková (obě SVČ Most)
  • JUNIOŘI: 1. Jaromír Procházka (Neofight Brno), 2. Patrik Juchelka, 3. Ladislav Šustáček (oba S.H.L. Brno)
  • DRUŽSTVA: 1. Černí Zlobři (O.Černý, V.Černý, O.Frýba), 2. S.H.L. Brno (M.Kučera, P.Juchelka, L.Šustáček, J.Procházka, L.Raková), 3. MISE FBI. (J.Foltýn Sen., P.Flek, R.Zdenek, M.Foltýnová)

Aktualizováno 23.12.2011.

Odkazy

Regiony

Ostatní

Partneři

Logo firmy CorroTech Logo firmy BAPW Logo firmy StarColor Logo firmy Celio