Hrálo se semifinále Ligy škol ve šprtci

Napsal Jakub Hasil dne 5. března 2012 do kategorie Billiard-hockey šprtec.

V Praze a v Brně se souběžně hrálo v regionálních semifinále Ligy škol v billiard-hockeyi šprtci o postup do celostátního finále 13.ročníku této soutěže. Bez větších potíží si v moravské části postup do finále zajistila brněská orelská družstva – Bohunice a Královo Pole. V dramatickém souboji trojice ZŠ Hrušovany n.J., CVČ Kohoutovice a Orel Boskovice zbyl Černý Petr nečekaně na boskovické. V Boskovicích zatím nedokázaly plně nahradit úspěšnou žákovskou generaci, která před několika lety slavila úspěchy v Lize škol a nyní patří k oporám boskovického prvoligového „áčka“.

Také v české skupině zůstal jeden z favoritů před branami finále. Pečecká škola dorazila nekompletní a ani sympatický výkon nemohl stačit na soupeře hrající v plné sestavě. Bezproblémový postup slaví mostecké školy 10.ZŠ a 8.ZŠ, i když republikový titul obhajující 8.ZŠ má po hráčské výměně k loňské jízdě hodně daleko. Ze třetího místo jde do finále ZŠ U Roháčových kasáren Praha a premiérově si závěrečný turnaj zahraje také ZŠ Janov.

Osmičku postupujících doplní pořadatel ZŠ Oskol Kroměříž. Celostátní finále se koná v sobotu 24.března v Kroměříži. O den později se na stejném místě odehraje i finále Žákovské Tour 2011 jednotlivců.

Kompletní výsledky obou semifinálových skupin si stáhněte v sekci soutěže. Několik fotek z brněnského turnaje si můžete prohlédnout na webu Doudeen Teamu, z pražského zápolení pak na stránkách BHC Most.

Odkazy

Regiony

Ostatní

Partneři

Logo firmy CorroTech Logo firmy BAPW Logo firmy StarColor Logo firmy Celio