8.ZŠ Most v Lize škol obhájila, v Žákovské TOP16 nejlepší Sadil

Napsal Jakub Hasil dne 28. března 2012 do kategorie Billiard-hockey šprtec, Táhlový hokej.

Žákovské soutěže v billiard-hockeyi šprtci měly v uplynulém víkendu v Kroměříži na programu svá celostátní finále. V závěrečném turnaji třináctého ročníku Ligy škol se utkalo devět družstev, po čtyřech z obou regionálních semifinále a pořadatelská ZŠ Oskol Kroměříž. Jak z Čech, tak z Moravy přišla ještě před finále jedna omluvenka a původně hodně zklamané týmy z Boskovic a Peček tak přeci jen zasáhly do finálových bojů. Především družstvo DDM Boskovice pak předvedlo výborný výkon a od bronzu jej dělilo jen horší skóre. Bronzové medaile si do Mostu odvezl tým 10.ZŠ Most. Souboj o zlato měl stejné protagonisty jako loňské finále Ligy škol i mezinárodní Schools Challenger – 8.ZŠ Most a Orel Brno Bohunice. A stejně jako v obou loňských soubojích i letos zvítězila 8.ZŠ Most. Mostecká škola prodělala po triumfu v roce 2011 generační obměnu, když odešli dva klíčoví hráči, a v jednotlivých postupových kolech to bylo znát. Ve finále ale zopakovala suverénní výkon z minulého finále a s bilancí osmi výher v osmi zápasech obhájila republikový titul. Bohunice budou mít příležitost k odvetě již v červnu, kdy v polském Wodzislawi Ślaskem nastoupí společně s 8.ZŠ Most do Schools Challenger. Kromě vzájemného souboje se očekává také tuhý boj se stále se lepšícími polskými týmy.

Finále TOP16 čtrnáctého ročníku Žákovské Tour trochu připomínalo otevřený přebor Mostecka. Mostecké a litvínovské oddíly obsadily plnou polovinu míst finálové šestnáctky. Z vítězství se ale radoval pečecký hráč Josef Sadil, který ve finále udolal lídra dlouhodobé části soutěže Ondřeje Müllera II. (BHC AB STAIN Most). Mostecký hráč opět doplatil na až zbytečně defenzivní přístup ke hře a na velké vítězství nadále čeká. Bronz získal hodně překvapivě další mostecký hráč Milan Macháček (Klub dětí Most). Sedmé místo obsadila Martyna Mazurczyk (Moby Dick Wodzislaw Śl.), lepší z dvojice polských zástupců ve finále TOP16. Postup dvou Poláků do finále národní české soutěže je na jedné straně výrazným úspěchem polského šprtce, na druhé straně určitým varovaním českým klubům, které ne vždy věnují dostatečnou pozornost práci s mládeži.

Kompletní výsledky finále Ligy škol jsou k dispozici v sekci soutěže, výsledky Žákovské TOP16 budou doplněny během několika dnů. Žákovská Tour 2012 je již v plném proudu, Liga škol 2012/13 začne opět po letních prázdninách.

Již v sobotu 31.března dostanou prostor hráči a hráčky táhlového hokeje Chemoplast. V mostecké restauraci Kaštan se koná turnaj Českého poháru kategorie „A“. Pozvánku si zájemci mohou stáhnout v sekci soutěže. Turnaj je otevřen pro všechny.

Odkazy

Regiony

Ostatní

Partneři

Logo firmy CorroTech Logo firmy BAPW Logo firmy StarColor Logo firmy Celio