Liga škol: Kohoutovice obstály na stolech i organizačně

Napsal Jakub Hasil dne 22. března 2015 do kategorie Billiard-hockey šprtec.

O titul nejlepšího žákovského družstva bojovali malí billiard-hockeyisté ve finále šestnáctého ročníku Ligy škol. Závěrečný turnaj sice proběhl v Brně již několikrát, pro CVČ Legato Kohoutovice to byla nicméně pořadatelská premiéra.

Kohoutovický tým, který předloni v Mostě získal stříbro a loni v Meziboří slavil titul, měl nejvyšší ambice i v domácím prostředí a do předposledního kola je také suverénně potvrzoval. V závěrečném zápase ale nečekaně klopýtl v městském derby s Orlem Bohunice a rozuzlení turnaje už neměl ve své režii. Pečecká ZŠ ovšem svou nenadálou šanci na titul propásla, když v posledním kole rovněž prohrála, se ZŠ Švermova Žďár nad Sázavou. Kohoutovice v sestavě Tomáš Chaloupka, Tomáš Králíček, Patrik Tirpák, Ondřej Němec, Vojtěch Brauner se tak přeci jen mohly radovat z vítězství a obhajoby titulu. Druhé místo patří ZŠ Pečky, třetí příčku vybojovala 4.ZŠ Most. Zatímco Kohoutovice v posledních třech sezónách sbírají jedno ocenění za druhým – vedle medailí v Lize škol i loňský triumf v mezinárodním Schools Challenger – pro ZŠ Pečky a 4.ZŠ Most se jedná vůbec o první umístění na stupních vítězů.

Podobně dramatické jako finále Ligy škol bylo i zakončení sedmnáctého ročníku Žákovské Tour. Vítězem turnaje TOP16, který proběhl v rámci programu finále Ligy škol, se stal kořistí žďárského Martina Bednáře, těstě následovaného mosteckým Vojtěchem Jandečkou a kohoutovickým Tomášem Chaloupkou.

Stejně jak kohoutovické družstvo obstálo výsledkově, tak i pořadatelský tým CVČ Legato Kohotouvice zvládl program finále na výbornou.

Finále Schools Challenger, v němž obvykle startují první dva celky české Ligy škol, se letos uskuteční v ruském Petrohradě a to již v květnu. Organizace cesty je tedy náročnější a nákladnější než v jiných letech a z těchto důvodů se v probíhající sezóně o českém zástupci v mezinárodní soutěži rozhodovalo již dříve. Reprezentovat bude družstvo složené z žáků mosteckých škol pod hlavičkou „BHC Most U15“.

Ročník 2015/2016 Ligy škol odstartuje po letních prázdninách a zvány k účasti jsou všechny týmy ze škol a dětských organizací. Propozice budou včas zveřejněny na webu Sdružení mládeže pro stolní hokej a stolní kopanou. O body do Žákovské Tour jednotlivců 2015 se hraje na turnajích po celé ČR. Aktuální nabídku akcí najdete na webu Unie hráčů stolního hokeje.

  • Liga škol 2014/2015 – celostátní finále: 1. CVČ Legato Brno-Kohoutovice, 2. ŠK ZŠ Pečky, 3. 4.ZŠ Most, 4. ZŠ Švermova Žďár nad Sázavou, 5. DDM Boskovice, 6. Orel Brno-Bohunice, 7. ZŠ Litvínov-Janov, 8. Husot Strakonice
  • Žákovská Tour 2014 – finále TOP16: 1. Martin Bednář (BHL Zekatel Žďár nad Sázavou), 2. Vojtěch Jandečka (BHC StarColor Most „B“), 3.  Tomáš Chaloupka, 4. Tomáš Králíček (oba Fluke Kohoutovice), 5. Jan Parák (KSH CorroTech Meziboří), 6. Adam Syrůček (Manver Pečky), 7. Vojtěch Brauner (Fluke Kohoutovice), 8. Simon Kaňa (Gunners Břeclav), 9. Patrik Tirpák (Fluke Kohoutovice), 10. Miroslav Cmár (Manver Pečky), 11. Jan Chládek (Fluke Kohoutovice), 12. Jiří Koubský Jun. (A.Počtová-papírnictví Žďár nad Sázavou), 13. Jan Pekkala (Gunners Břeclav), 14. Jáchym Jež (Fluke Kohoutovice), 15. Michal Cvrček (Manver Pečky), 16. Jaroslav Vocásek (A.Počtová-papírnictví Žďár nad Sázavou)

Odkazy

Regiony

Ostatní

Partneři

Logo firmy CorroTech Logo firmy BAPW Logo firmy StarColor Logo firmy Celio